In cadrul work-shop-ului gazduit in data de 12 martie de catre Camera de Comert si Industrie Prahova si organizat de catre Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii si Patronatul IMM Prahova, a fost promovat in atentia IMM-urilor locale un excelent instrument de consultare publica - aplicatia TEST IMM. La acest eveniment a participat intre numerosi reprezentanti ai mediului de afaceri prahovean si cel mai tanar aplicant in programul Start Up Nation 2018.
Camera de Comert si Industrie Prahova a gazduit marti, 12 martie 2019, evenimentul de prezentare a aplicatiei Testul IMM. Actiunea a fost organizata de Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova (Presedinte Florin Duma, care a fost si amfitrionul actiunii), in parteneriat cu Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (reprezentat de catre presedintele Florin Jianu). Aceste entitati implementeaza, in perioada martie 2018 – iulie 2019, proiectul “Creșterea capacității CNIPMMR de a formula și susține politici publice alternative cu privire la activitatea sectorului IMM”, Cod My SMIS 109937, proiect finantat in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa.
In calitate de gazda a evenimentului, Presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a spus ca “avem o colaborare excelenta cu Patronatul IMM-urilor din Prahova si sunt convins ca daca o astfel de colaborare ar exista la nivelul fiecarui judet, economia romaneasca ar functiona mult mai bine. Avem un tel comun in atragerea invstitorilor in judet, iar in ceea ce priveste fondurile europene pot spune ca suntem prima institutie camerala din Romania ca numar de proiecte depuse, cu 7”, a spus presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.
La randul sau, subprefectul Emil Draganescu a punctat ca “apreciem si sustinem astfel de proiecte, iar in Institutia Prefectului veti gasi intotdauna un partnener cinstit si onest”.
Presedintele Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, a spus ca “activitatea de la Patronatul Prahova ar trebui sa fie un exemplu la nivel national. Ne dorim sa avem discutii cu Ministerul pentru IMM-uri sa preia acest proiect si sa-l imbunatateasca in beneficiul IMM-urilor din tara. Un astfel de proiect nu mai exista la nivel european sau mondial, iar Romania poate deveni un exemplu de buna practica in acest domeniu”.
Evenimentul de la Ploiesti a avut si un oaspete de la Ambasada Ungariei in Romania, Miklos Szabo – Atasat comercial, care a spus ca “Ungaria este un partener statornic al Romaniei din punct de vedere economic, ocupand, in anul 2018, locul 4 la import si 10 la export. Valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari este de 8,1 miliarde de euro, peste 10.000 de companii din Ungaria fiind prezente in Romania”.
În cadrul acestui proiect, CNIPMMR a elaborat o aplicație disponibilă online și pe telefonul mobil, prin intermediul căreia se va derula testul IMM asupra actelor normative elaborate, cu impact asupra sectorului IMM-urilor.
Prin această aplicație, CNIPMMR dorește fundamentarea, elaborarea și promovarea unei politicipublice alternative potrivitprincipiului “a gândiîntâi la scara mica”, prevazut în Small Business Act.
Scopul evenimentului a fost acela de aconsulta actorii relevanti cu privire la Politica publică alternativă în domeniul evaluării impactului iniţiativelor legislative asupra activităţii sectorului IMM – TESTUL IMM elaborata de CNIPMMR, in vederea confirmării calităţii şi relevanţei politicii publice alternative elaborate.
Sursa: cciph.ro
Pentru articolul original click aici
Articole similare
Urmărește-ne și pe