Newsletter CNIPMMR – Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) Punctul de vedere al mediului de afaceri

Necesitatea finantarii si implementarii programului de promovare a exportului pentru anul 2021

Programele pentru susținerea comerțului exterior (exportului românesc) au fost pâna la data de 24.12.2020 cele asumate și prin programul de guvernare al noului guvern (pag 34-35) și anume:
Citește mai mult
Pozitia CNIPMMR privind masura 3 – granturi pentru investitii
În contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii prevăzuți la art. 3, a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență sau îngrădite pe perioada stării de alertă, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) și-a propus să implementeze Măsura 3-Granturi pentru investiții.
Citește mai mult
Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) Punctul de vedere al mediului de afaceri
Uniunea Europeană a decis să înființeze un instrument financiar temporar – #NextGenerationEU, în valoare de 750 de miliarde euro, separat de bugetul pe termen lung al UE, Cadrul Financiar Multianual (CFM), pentru perioada 2021 -2027.Scopul Mecanismului de Redresare și Reziliență este de a oferi sprijin pentru investiții și reforme esențiale în vederea redresării sustenabile și pentru ameliorarea rezilienței economice și sociale a statelor membre UE.PNRR se referă la un pachet coerent de investiții publice și reforme propuse în baza Recomandărilor Specifice de Țară 2019-2020. Aceste reforme și proiecte de investiții publice trebuie puse în aplicare până în 2026. PNRR are la bază 6 piloni principali:
Citește mai mult
Clădirile și bunurile tale sunt asigurate? Află câteva exemple de despăgubiri
În ciuda schimbărilor de ritm și perspectivă pe piața imobiliară, un lucru a rămas însă constant – riscul. De la incendiu, trăsnet, explozie, izbirea clădirilor asigurate de către vehicule rutiere sau riscuri catastrofice, până la avarii accidentale la instalațiile de apă și canalizare, la instalațiile de încălzire și climatizare precum și avarii la aparatele electrice, electronice, inundație de la vecini sau furt, riscul rămâne un element care poate destabiliza orice echilibru. Și deși nimeni nu îți poate garanta siguranța deplină, o asigurare potrivită îți poate garanta continuitatea planurilor personale sau de business, atunci când intervine neprevăzutul.
Descărcați materialul

Print Friendly, PDF & Email