Newsletter CNIPMMR: Pozitia CNIPMMR privind modificarea legii dialogului social

Pozitia CNIPMMR privind modificarea legii dialogului social
Având în vedere necesitatea consultării reale și valorificării poziției părții patronale, pentru o reformă majoră a legislației speciale privind negocierile colective, conflictele de muncă și dialogul social, în contextul în care Propunerea legislativă privind dialogul social, înregistrată la Camera Deputaţilor sub nr. Plx 715/2019, respinsă de Senatul României şi avizată negativ de CES, are numeroase amendamente, neexistând un consens între partenerii sociali cu privire la forma acesteia.  
Citește mai mult
FMI înrăutăţeşte semnificativ estimările privind evoluţia economiei mondiale în acest an
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere semnificativă estimările privind evoluţia economiei mondiale în acest an, deoarece efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19) sunt mai accentuate decât s-a anticipat, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat miercuri de instituţia financiară internaţională
Citește mai mult
Ministrul Economiei, despre redeschiderea restaurantelor la 1 iulie: Dacă se mențin lucrurile așa, nu cred că vom avea verde de la MS
Virgil Popescu, ministrul Economiei, a spus marți seară la Digi24 că la finalul acestei săptămâni se va lua decizia redeschiderii restaurantelor, însă acest lucru nu va fi posibil „dacă se mențin lucrurile astea”, făcând referire la numărul de cazuri noi de coronavirus. „Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile”, a precizat el.
Citește mai mult
Peste 1,3 milioane de români au primit 4 miliarde de lei pentru plata șomajului tehnic
Pentru că mulţi antreprenori nu ar fi avut posibilitatea să susţină financiar angajații din cauza efectelor economice negative generate de noul coronavirus, guvernul a venit în sprijinul mediului de afaceri cu măsuri menite să protejeze locurile de muncă, prin susținerea financiară a măsurii șomajului tehnic. Astfel, guvernul a acoperit 75% din salariul angajaților cu contractele de muncă suspendate temporar.
Citește mai mult
Consiliul Fiscal: România va avea o cădere economică de 4-6% şi deficit de 8-9%. Acesta e „scenariul mijlociu”
România va înregistra în acest an o cădere economică de 4-6% şi un deficit bugetar de 8-9%, într-un „scenariu mijlociu”, conform celor mai recente estimări făcute de Consiliul Fiscal.
Citește mai mult
Print Friendly, PDF & Email