Newsletter CNIPMMR – VorbIMM despre: restartarea si flexibilizarea fortei de munca

Solicitarea mediului de afaceri privind asumarea unor termene clare de implementare a masurilor pentru relansarea economică a României
Consiliul Național al IMM-urilor din România solicită Guvernului României, prezentarea pachetului de măsuri de relansare economică într-un format unitar, cuprinzând măsurile, termenele de implementare și bugetele alocate.O astfel de prezentare va asigura stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri și va clarifica direcțiile de revenire și dezvoltare economică pentru perioada următoare, având în vedere faptul că pandemia COVID-19 a afectat competitivitatea unor sectoare economice.
Citește mai mult
VorbIMM despre: restartarea si flexibilizarea fortei de munca
Economia mondială și economiile naționale se află într-o criză profundă. IMM-urile românești se confruntă cu o situație economică greu de traversat și solicită măsuri de sprijin.

Astfel, am creat o serie de evenimente care abordează subiecte de interes actual în orizontul antreprenorial și care pun accentul pe interacțiunea cu participanții, pe Q&A și pe informațiile practice pe care speakerii le pot împărtăși cu participanții online.

Joi, 28 mai, la ora 11:00, în cadrul celui de-al 4-lea eveniment din seria noastră, i-am avut alături pe:
– Florin Jianu, președinte CNIPMMR,
– Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale
– Sven Marinus, CEO Sodexo
– Andreea Voinea, Director Resurse Umane BCRÎmpreună cu aceștia si alți specialiști din cadrul BCR, BT și Sodexo am abordat subiecte precum munca flexibilă, șomajul tehnic, telemunca sau măsurile viitoare care or să vină în sprijinul angajaților si, ca si pana acum, am raspuns întrebărilor dvs. cu privire la subiectul dezbaterii.
Vizualizați aici evenimentul
Solicitarea mediului de afaceri privind asumarea unor termene clare de implementare a măsurilor pentru relansarea economică a RomânieiConsiliul Național al IMM-urilor din România solicită Guvernului României, prezentarea pachetului de măsuri de relansare economică într-un format unitar, cuprinzând măsurile, termenele de implementare și bugetele alocate.O astfel de prezentare va asigura stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri și va clarifica direcțiile de revenire și dezvoltare economică pentru perioada următoare, având în vedere faptul că pandemia COVID-19 a afectat competitivitatea unor sectoare economice.Ținând cont de măsurile și susținerea acordată acestora de către Guvernul României, antreprenorii își vor putea elabora strategii și planuri de afaceri pe termen mediu și lung ținând cont de măsurile anunțate și direcțiile de dezvoltare economică pe care acesta le va susține în următoarea perioadă.“O importanță mai mare decât nivelul pachetului financiar de măsuri o are asumarea unor termene clare, precise și fără echivoc de implementare a unor măsuri menite să relanseze economia României. Până în acest moment au fost prezentate o serie de intervenții economice de la granturi până la flexibilizarea forței de muncă dar nu avem un calendar clar de implementare a acestor măsuri. Cel mai important este nu CÂT ci CUM și CÂND. Cerem Guvernului publicarea în această săptămână a calendarului de măsuri cu termene, bugete alocate, responsabili de implementare.”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.
Chestionar Carta Alba 2020
Va reamintim că suntem în plin proces de colectare a chestionarelor pentru lucrarea noastră ” Carta Albă a IMM-urilor din România „.
Ajutați-ne prin completarea acestuia!PS: Cei de la Banca Mondială folosesc Carta Albă a IMM-urilor din România ca sursă în lucrările lor which is pretty awesome 🤓
Completați chestionarul
Jianu (CNIPMMR): Trebuie să facem tot ceea ce este posibil să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm IMM-urile în viaţă
Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a afirmat joi că trebuie luate toate măsurile pentru a fi păstrate locurile de muncă şi, de asemenea, întreprinderile mici şi mijlocii să fie păstrate „în viaţă”, deoarece este mult mai greu să creezi un loc de muncă, să restartezi o întreprindere decât să îi recâştigi competitivitatea.
Citește mai mult
Print Friendly, PDF & Email