Newsletter CNIPMMR – VorbIMM despre: fonduri europene in sprijinul IMM-urilor

VorbIMM despre: fonduri europene in sprijinul IMM-urilor
Economia mondială și economiile naționale se află într-o criză profundă. Se produce așa numita “înghețare a economiilor reale”, în aproape toate țările. IMM-urile românești se confruntă cu o situație economică greu de traversat și solicită măsuri de sprijin.

Astfel, am creat o serie de evenimente care abordează subiecte de interes actual în orizontul antreprenorial și care pun accentul pe interacțiunea cu participanții, pe Q&A și pe informațiile practice pe care speakerii le pot împărtăși cu participanții online.

Joi, 30 aprilie, începând cu ora 11:00, îi avem alături de noi pe domnul ministru Ioan Marcel Boloș, Florin Jianu, președinte CNIPMMR, Sergiu Manea, CEO BCR, Sven Marinus, CEO Sodexo și Omer Tetik, CEO BT pentru a identifica împreună cu participanții care sunt nevoile de finanțare ale antreprenorilor în aceasta perioadă.
Urmăriți înregistrarea aici
Boloş: Activitatea IMM-urilor în România poate fi sprijinită din bani europeni, cu aproximativ un miliard de euro
Bugetul de sprijin şi intervenţie din fonduri europene destinat IMM-urilor este de circa un miliard de euro, după o serie de negocieri derulate cu Comisia Europeană care au permis dublarea acestuia, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, într-o conferinţă de specialitate.
Citește mai mult
Jianu (CNIPMMR): La revenirea la muncă, costul cu sănătatea muncii pentru un angajat va ajunge la 100 de euro lunar
Costul cu sănătatea muncii pentru un angajat după revenirea la muncă va ajunge la 100 de euro pe lună, iar întreprinderile mici nu vor avea posibilitatea să le acopere din fondurile proprii, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, într-o dezbatere pe tema situaţiei IMM-urilor după ieşirea din criză.
Citește mai mult
Ministrul Fondurilor Europene: Propunere de 3 miliarde de euro pentru IMM-urile din România, în perioada de programare 2021-2027
Propunerea de buget pentru IMM-urile din România în următoarea perioadă de programare este de 3 miliarde de euro, iar scopul este ca finalul anului să ne prindă cu programele operaţionale negociate, astfel încât, după aprobarea regulamentului financiar al Comisiei Europene, să fie doar o chestiune de timp pentru emiterea deciziei de aprobare a acestora, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, într-o conferinţă de specialitate.
Citește mai mult
Peste 313 milioane de euro, disponibili pentru start-up-uri, IMM-uri şi companii mari
Peste 313 milioane de euro sunt disponibili pentru start-up-uri, IMM-uri şi companii mari, însă numai pentru proiecte a căror valoare depăşeşte un milion de euro, astfel încât firmele care solicită ajutor de stat prin Schema reglementată de HG 807/2014 pot obţine până la 50% din valoarea totală a investiţiei, dar nu mai mult de 37,5 milioane euro, susţin reprezentanţii unei companii de consultanţă.
Citește mai mult
Print Friendly, PDF & Email