Newsletter CNIPMMR: Propunerea de salariu minim la nivel european, 60% din salariu mediu – pro si contra –

Propunerea de salariu minim la nivel european, 60% din salariu mediu – pro si contra –
Introducerea unui salariu minim la nivel european este o propunere a socialiștilor europeni prin care se dorește stabilirea unui mod de calcul al salariului minim unitar la nivel european care să garanteze o serie de salarii minime adecvate.
Citește mai mult
Introducerea unor coeficienti de ierarhizare a salariului minim. Punct de vedere antreprenori.
Practic, se intenționează “echilibrarea” sistemului de salarizare între sectorul bugetar și mediul economic privat, prin aplicarea unor coeficienți minimali de ierarhizare salarială la salariul minim brut pe țară garantat în plată, diferențiat pe criteriul nivelului de studii, pentru sectoare de activitate pentru care nu au fost încheiate contracte colective de muncă aplicabile la nivelul întregului sector de activitate și pentru care nu există legi speciale privind salarizarea sau contract colectiv de muncă la nivel de unitate în vigoare.
Citește mai mult
Lansarea proiectului ”Pasaport de export”
Proiectul „Pașaport de Export” este implementat în perioada februarie 2020 – august 2021 de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și are în vedere îmbunătățirea nivelului de cunoștințe / competențe / aptitudini necesare derulării activităților de internaționalizare / export ale angajaților care își desfășoară activitatea în sectoarele economice / domeniile identificate conform SNC și SNCDI, din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Sud și Vest, fiind finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Citește mai mult
România, peste media UE în ceea ce priveşte ponderea taxelor de mediu în veniturile totale din taxe
Statul român a încasat în 2018 taxe de mediu în valoare de 4,239 miliarde de euro, respectiv 7,95% din veniturile totale din taxe şi contribuţii sociale, în creştere faţă de 3,674 miliarde de euro, sau 7,85% din veniturile totale din taxe şi contribuţii în anul 2017, arată datele publicate miercuri de Eurostat.
Citește mai mult
Comisia de Prognoză: România va avea o creştere economică de 4%. Riscuri pentru agricultură, din cauza condiţiilor meteo
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a publicat prognoza intermediară de iarnă, în care estimează pentru România o creştere economică de circa 4% în următorii ani. Ultimele două prognoze realizate de instituţie sunt mai temperate şi mai în linie cu prognozele altor instituţii financiare, atât naţionale cât şi internaţionale.
Citește mai mult
Print Friendly, PDF & Email