Newsletter CNIPMMR: Rogojinaru, despre IMM-uri: „Daca nu vom fi capabili sa ne adaptam vremurilor noastre, vom muri repede si in chinuri”Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România

Vocea IMM-urilor din România

Întalnire cu delegatia CCITP Henan, Chinese Council for International Trade Promotion din Provincia Henan compusa din reprezentanti ai acestui organism si oameni de afaceri. 
Interesul partii chineze este de a stabili relatii bilaterale intre organizatiile noastre, precum si de a coopera punctual intre firmele pe care le reprezentam.Partea chineza a lansat, de asemenea, invitatia de a participa la inceputul lunii noiembrie la cea mai mare manifestare dedicata importurilor, la Expozitia internationala de la Shanghai.

Rogojinaru (CNIPMMR), despre IMM-uri: Dacă nu vom fi capabili să ne adaptăm vremurilor noastre, vom muri repede şi în chinuri
Standardele pentru IMM-uri sunt importante, iar, dacă nu vom fi capabili să ne adaptăm vremurilor noastre, nu vom muri încet şi în chinuri, ci repede şi în chinuri, a afirmat, miercuri, la un seminar de specialitate, Liviu Rogojinaru, secretar general în Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
Frames: Trei sferturi dintre oamenii de afaceri români estimează o reducere a avansului PIB spre 3,5-4%

Aproape trei sferturi dintre oamenii de afaceri din România prognozează faptul că avansul PIB se va reduce în a doua parte a anului, la 3,5-4%, comparativ cu estimările Institutului Naţional de Statistică (INS), de 5%, reiese din datele Barometrul privind starea economiei, ediţia iulie 2019, întocmit de Frames.

Isărescu: Ne-a surprins inflaţia de 3,8%; este o cifră bună, care ne avantajează

Banca Naţională a României se aştepta la o scădere a inflaţiei pentru luna iunie, însă nivelul de 3,84%, anunţat miercuri de Institutul Naţional de Statistică, a fost surprinzător de mic, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă.

Comisia Europeană a revizuit în creştere la 4% estimările privind evoluţia economiei României în 2019
Comisia Europeană a revizuit în creştere la 4% estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, în condiţiile în care, în luna mai, Executivul comunitar indica un avans al Produsului Intern Brut de 3,3%.
Deficitul balanţei comerciale s-a adâncit după primele 5 luni şi a ajuns la 6,52 miliarde de euro
Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a ajuns după primele cinci luni ale anului în curs la 6,52 miliarde de euro, în creştere cu 1,51 miliarde de euro, raportat la cel înregistrat în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2018, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică date miercuri publicităţii.
Deficitul de specialişti produce pierderi de 7 miliarde de euro economiei româneşti (studiu)
Pierderile estimate pentru economia românească provocate de lipsa personalului calificat ajung la suma de 7,1 miliarde de euro, potrivit rezultatelor unui studiu publicat marţi de compania de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC).
Print Friendly, PDF & Email