REVISTA PRESEI 02.02.2017

Cuprins:

Știri de interes pentru mediul de afaceri și pentru IMM-uri 

Digi24.ro. 

 1. Ministrul Florin Jianu demisionează din Guvern. 

Mediafax.ro. 

 1. Prima demisie din Cabinetul Grindeanu. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, renunţă la funcţia sa din cadrul ministerului 

Antena3.ro. 

 1. Prima reacție după demisia lui Florin Jianu: ”Îmi pare rău…”. 

Agerpres.ro. 

 1. Florin Jianu: Procedura de constituire a unui incubator de afaceri a devenit funcțională
 2. Florin Jianu anunță că demisionează din Guvernul Grindeanu. 

Adevarul.ro.

 1. Ministrul Florin Jianu a demisionat: „Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!“ 
 2. CEZ ar putea vinde afacerile din Bulgaria. Companii din România, Franţa şi Turcia sunt interesate
 3. Jaful descoperit de Curtea de Conturi în companiile de stat 
 4. Salarii, pensii, amenzi, impozite şi burse studenţeşti: Ce schimbări aduce 1 februarie în buzunarele românilor 

Evz.ro. 

 1. PRIMA DEMISIE. Protestele zdruncină Guvernul Grindeanu din temelii. Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu: NU POT ACCEPTA IMPOSTURA SAU MINCIUNA! 

Libertatea.ro. 

 1. Ministrul Florin Jianu a demisionat din Guvernul Grindeanu: ”Românii nu merită ce li se întâmpla acum”

Romaniatv.ro. 

 1. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, şi-a dat demisia: E un război pe care nu îl împărtăşesc
 2. Ministrul Florin Jianu demisionează: Pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui 

Businesscover.ro. 

 1. Florin Jianu, primul ministru care părăsește guvernul după scandalul cu grațierea și abuzul în serviciu

Economica.net 

 1. Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu demisionează, după adoptarea ordonanţei de modificare a Codului Penal 

Bitpress.ro. 

 1. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a demisionat din Guvern!.

Ziarmm.ro. 

 1. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a demisionat din Guvern. 

Cunoastelumea.ro. 

 1. Guvernul Grindeanu se prăbușește: Ministrul Mediului Florin Jianu a demisionat: „Nu pot accepta impostura sau minciuna!“. 

Clujmanifest.ro. 

 1. Florin Jianu demisionează din Guvernul Grindeanu. 

M.click.ro. 

 1. Ministrul Florin Jianu demisionează, după 28 de zile de mandat: „Aşa îmi dictează conştiinţa”

9am.ro. 

 1. Ministrul Florin Jianu a demisionat 

Start-up.ro. 

 1. Ministrul Florin Jianu și-a dat demisia: “O să-i spun copilului că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește?”. 

Wall-street.ro. 

 1. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, demisioneaza: Asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume. 

News.ro. 

24. Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu demisionează: Am sperat ca cei care au greşit să îşi repare eroarea; poate acest exemplu le va fi util. România nu merită ce i se întâmplă acum   

Știri de interes pentru mediul de afaceri și pentru IMM-uri

Digi24.ro

1. Ministrul Florin Jianu demisionează din Guvern

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anunţat, joi dimineaţă, că demisionează din Guvern. „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”, a scris el pe pagina de Facebook. El a mai spus că a luat decizia să demisioneze luni seara, dar a așteptat ca Guvernul să repare greșeala.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, a scris Florin Jianu.

„Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a continuat el.

Acesta mai adaugă că nu vrea ca demisia sa să fie folosită în scop politic „de o parte sau de alta”.

„E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și in a căror bună credință și putere de lupta, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competenta și cinstea!”, a punctat Jianu.

El mai spune că „România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”

Florin Jianu mai spune că mediul de afaceri are nevoie de „predictibilitate și stabilitate”, care „trebuie restabilitate urgent”.

„Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!”, a mai scris acesta.

Florin Jianu adaugă că, într-o lună cât a fost ministru, a adoptat mai multe acte normative, printre care „Programul România Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI” și că a construit „un buget solid pentru 2017, cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulţi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat şi nu în ultimul rând am reuşit o premieră pt România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.”

„Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume! Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incită, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat. Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi va rog să respectaţi această dorinţa. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară.”, mai apreciază el.

„Am pregătit acest mesaj încă din seară celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara ‘eroarea’ şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, și-a încheiat Florin Jianu mesajul.

Mediafax.ro

2. Prima demisie din Cabinetul Grindeanu. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, renunţă la funcţia sa din cadrul ministerului

Într-o postare pe Facebook, Florin Jianu şi-a anunţat demisia de la şefia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, acesta fiind primul ministru care părăseşte Cabinetul Grindeanu, pe fondul protestelor masive de stradă.

” Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa imi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!! Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice alta natură a incita, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, ma pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a mai spus: „Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să ma uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun ăa tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”.

Miercuri, a demisionat din guvern şi secretarul de stat, şef al Departamentului Centenar Daniel Şandru.

Zeci de mii de oameni au protestat din nou miercuri în Capitală şi mai multe oraşe faţă de decizia Executivului de a modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul Penal.

VEZI AICI DECLARAŢIA INTEGRALĂ

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept.

Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!

In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.

Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat.

Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si va rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Antena3.ro

3. Prima reacție după demisia lui Florin Jianu: ”Îmi pare rău…”

Mediul de afaceri a început să reacționeze, după demisia ministrului Florin Jianu din Guvern. Plecarea sa este primită cu regret de Adrian Izvoranu, care a comentat subiectul la un post de televiziune.

„Nefiind om politic, cum bine declară dumnealui, nu are competența asumării. Când ești om politic îți asumi. Politica nu se face doar cu flori, succese și serbări. Are și momente grele în care se arată bărbăția, fermitatea și tăria convingerilor. Mie îmi pare rău că a demisionat. Dânsul se declară tehnocrat. Este un om care știa bine zona IMM-urilor. Regret că a luat această decizie. (…) Sunt oameni foarte capabili care nu pot face față jocurilor politice. Păcat! Asta este, omul s-a dat la o parte”, a zis Adrian Izvoranu, directorul general al Confederaţiei Patronale din Industrie, Servicii şi Comerţ.

Agerpres.ro

4. Florin Jianu: Procedura de constituire a unui incubator de afaceri a devenit funcțională

Normele privind acordarea titlului de incubator de afaceri au fost aprobate, miercuri, prin Ordin de Ministru, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, remis AGERPRES.

Prin Ordin se aprobă normele de aplicare privind „Incubatoarele de afaceri”, titlul de incubator care va fi acordat solicitanților, regulamentul de selectare și numire a administratorului incubatorului de afaceri, în cazul în care printre fondatori se află o autoritate publică, și constituirea Comisiei cu atribuții în domeniul incubatoarelor de afaceri.

„Legea Incubatoarelor de Afaceri a fost una dintre legile pe care am susținut-o în mandatul precedent și iată că indecizia guvernului anterior face ca abia astăzi să avem funcțională procedura de constituire a unui incubator de afaceri. Estimez că în perioada următoare, prin Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului, cu fonduri din POR, să putem dezvolta o rețea puternică de structuri suport pentru sprijinirea afacerilor la nivelul întregii Românii”, a spus Florin Jianu.

Titlul de „Incubator de afaceri” se va acorda în urma depunerii unei cereri, a studiului de fezabilitate pentru incubatorul de afaceri, a unui Plan de afaceri, a dovezii existenței infrastructurii incubatorului de afaceri și a contractelor încheiate de administratorii, fondatorii sau proprietarii infrastructurii incubatorului cu furnizorii de utilități.

Ca urmare a obținerii titlului de Incubator, solicitantul va avea obligativitatea incubării unui număr minim de 16 societăți și crearea de minimum 32 locuri de muncă, pentru fiecare ciclu de incubare.

Potrivit Legii 102/2016, incubatorul de afaceri este o structură de sprijin a afacerilor, cu scopul de a ajuta la dezvoltarea firmelor membre în perioada de început, prin asigurarea unor facilități comune și a suportului managerial necesar.

Pentru încurajarea înființării de incubatoare de afaceri, legea prevede acordarea de facilități fondatorului, precum scutirea de la plata impozitului pe terenul aferent infrastructurii incubatorului de afaceri, scutirea de la plata impozitului pe clădirile care fac parte din infrastructura incubatorului, scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale.

Titlului de incubator de afaceri se acordă pe o perioadă de 10 ani, putând fi prelungit pentru perioade similare. 

5. Florin Jianu anunță că demisionează din Guvernul Grindeanu

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și-a anunțat demisia din Guvernul Grindeanu pe pagina de Facebook, subliniind că se oprește din activitatea guvernamentală pentru că așa îi dictează conștiința, „iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”.

„Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume. Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, a scris Jianu pe Facebook.

Acesta afirmă că a muncit cu „credință și îndârjire” în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu s-a gândit că munca sa poate fi umbrită „într-un mod atât de brutal și de nedrept”.

„Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, afirmă Jianu pe pagina de socializare.

Totodată, șeful de la IMM-uri susține că, în momentul de față, este vorba despre „un război” pe care nu îl împărtășește și pe care îl vrea cât mai repede oprit!, adăugând că sunt oameni în actualul Guvern și în PSD pe care îi apreciază și în a căror bună credință își pune în continuare speranța de a restaura „competența și cinstea”.

„Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum doua seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credință și putere de lupta, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!!”, scrie Jianu pe pagina de socializare.

Acesta a mai afirmat că se gândește la viitorul țării, „pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostură și minciună”.

„Romania nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum! Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei țări cu un potențial uriaș de inovare și la cuvintele magice pentru antreprenori: predictibilitate și stabilitate. Acestea trebuie restabilite urgent!!!. Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduși de mine, oameni onești, sinceri și atât de dornici de schimbare. Fiți puternici și țineți drumul drept!”, subliniază Jianu. 

În ceea ce privește activitatea de la minister din această lună, oficialul de la IMM-uri afirmă că a fost una consistentă, în care a reușit să treacă mai multe acte normative de susținere a mediului de afaceri precum Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internaționalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc.

„Am construit un buget solid pentru 2017 cu creșteri semnificative pentru finanțarea antreprenorilor (aproximativ 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulți bani pentru programe decât îân 2016), buget gata să fie implementat și nu în ultimul rând am reușit o premieră pentru România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate și sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare”, scrie Florin Jianu pe pagina de socializare.

Jianu concluzionează cu mesajul: „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!”.

Jianu îi roagă într-un prim PS pe cei tentați să folosească gestul său în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură care incită, să se abțină. „Sunt și rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM și la antreprenoriat. Nu voi ieși în mass-media pentru declarații și vă rog să respectați această dorință. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăși, liniștiți, în această țară”, scrie Jianu pe Facebook.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a anunțat că a pregătit acest mesaj încă din seara „celebrei” ședințe de guvern, dar a amânat decizia sperând că „gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual, dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara ‘eroarea’ și să ne continuăm liniștiți activitatea”.

„Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, a încheiat Jianu postarea pe pagina de socializare.

Adevarul.ro

6. Ministrul Florin Jianu a demisionat: „Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!“

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anunţat joi dimineaţă pe Facebook că demisionează din Guvern. „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!“, a scris Jianu.

Jianu a precizat că decizia sa a fost luată încă din seara şedinţei de guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, dar că a amânat anunţul în speranţa că cei care au greşit îşi vor repara eroarea.  

Totodată, Florin Jianu a precizat şi că „viitorul ţării trebuie scris cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună“. În ceea ce priveşte viitorul antreprenorial al României, ministrul demisionar a spus că ţara noastră are „un potenţial uriaş de inovare“.  

În încheierea mesajului postat pe Facebook, Florin Jianu a făcuty şi o scurtă trecere în revistă a activităţii sale în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.  

Redăm integral mesajul postat de Florin Jianu pe Facebook:  

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!   Am muncit cu credinţă şi îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat şi nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal şi de nedrept.  

Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!  

Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtăşesc şi pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare şi care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD şi în a căror bună credinţă şi putere de luptă îmi pun în continuare speranţa de a restaura ce poate şi trebuie a fi restaurat: Competenţa şi cinstea!!!  

Mă gândesc la viitorul ţării mele, al ţării noastre, al tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!  

Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei ţări cu un potenţial uriaş de inovare şi la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ŞI STABILITATE.

Acestea trebuie restabilite urgent!!! Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!  

În ceea ce priveşte activitatea mea din această lună, ea este una consistentă, am reuşit să trec mai multe acte normative de susţinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aproximativ 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulţi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat şi, nu în ultimul rând, am reuşit o premieră pentru România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.  

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!  

P.S. 1. Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incita, să se abţină. Sunt şi răman tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat.  

Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi vă rog să respectaţi această dorinţă. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară.  

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi va determina pe cei care au greşit conceptual, dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara «eroarea» şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util“.

 1. CEZ ar putea vinde afacerile din Bulgaria. Companii din România, Franţa şi Turcia sunt interesate

Grupul ceh de energie şi utilităţi CEZ s-ar putea retrage de pe piaţa din Bulgaria, iar de preluarea afacerilor sale din această ţară sunt interesate companii din România, Franţa şi Turcia, transmite Novinite.

CEZ deţine în Bulgaria cea mai mare companie de distribuţie de energie din Bulgaria, furnizând electricitate unor peste 3 milioane de clienţi, veniturile obţinute fiind de 1,4 miliarde de leva (700 milioane euro), mai multe centrale hidroelectrice şi o centrală termică în prezent scoasă din uz. Companii din Franţa, Turcia şi România şi-au exprimat deja interesul pentru un posibil acord, în afară de holdinguri locale care nu au o prezenţă notabilă în sectorul energiei, potrivit unor surse citate de cotidianul bulgar Capital.

Între motivele deciziei CEZ menţionate de Capital s-ar afla schimbarea frecventă a reglementărilor din sectorul energiei şi profitul scăzut şi mai puţin interesul investitorilor, aşa cum a sugerat compania. CEZ a intrat pe piaţa din Bulgaria în 2004 şi a avut de-a lungul anilor o relaţie tumultoasă cu autoritatea de reglementare a sectorului energetic, KEVR, şi cu compania naţională de utilităţi NEK. În luna iulie, CEZ a intentat un proces împotriva Bulgariei la o curte de arbitraj, pentru nerespectarea prevederilor de protejare a investiţiilor a Tratatului Cadru pentru Energie.

8. Jaful descoperit de Curtea de Conturi în companiile de stat

Curtea de Conturi a depistat o serie de nereguli în bugetele companiilor controlate de statul român, cheltuielile efectuate de acestea în mod nelegal ridicându-se la zeci de milioane de euro.

Raportul pe anul 2015 publicat de Curtea de Conturi scoate la iveală o serie de nereguli în rândul companiilor al căror acţionar este statul român, de la cheltuieli nelegale privind salariile sau umflate nejustificat şi sume achitate pentru bunuri care nu există până la prejudicii aduse statului român din calculul greşit al redevenţelor datorate.   

Raportul Curţii de Conturi arată că Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, nu a respectat prevederile legale privind calcularea şi virarea redevenţei miniere datorate bugetului de stat, motiv pentru care veniturile bugetului de stat au fost diminuate cu 20,76 milioane de lei, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de 16,89 milioane de lei.  

Astfel, Salrom a încadrat eronat în grupa de substanţe şi nu a raportat producţia minieră în unitatea de măsură prevăzută de cadrul legal aplicabil. Mai mult, compania nu a reactualizat modul de calcul al redevenţei miniere, stabilit la încheierea celor 15 licenţe de exploatare, cu noul mod de calcul al redevenţei, reglementat prin dispoziţiile normative care au modificat prevederile Legii minelor nr. 85/2003, arată raportul.  

În plus, Curtea de Conturi a constatat că au fost decontate cheltuieli cu revizii tehnice şi reparaţii la utilaje, efectuate în perioada de garanţie, de 1,3 milioane lei, „în condiţiile în care, prin contract, această cheltuială era în sarcina furnizorului“. Salrom a făcut plăţi de 439.000 lei pentru cheltuieli de investiţii (proiecte/studii) care nu au fost puse în operă. Astfel, unul dintre obiective a fost abandonat, iar cel de-al doilea obiectiv de investiţii nu are la bază un studiu de eficienţă economică, a descoperit Curtea de Conturi.  

Compania este controlată de statul român, prin Ministerul Economiei, care deţine 51% din acţiuni, restul acţiunilor fiind deţinute de Fondul Proprietatea.  

Plăţi pentru bunuri care nu există Raportul pe 2015 al Curţii de Conturi mai arată că Electrica, la care statul rămâne cel mai mare acţionar, a plătit 227 de milioane de lei fără TVA (51 de milioane de euro) pentru bunuri şi servicii care există în contabilitate, însă bunurile nu există fizic în patrimoniul companiei. Inspectorii instituţiei au mai descoperit că Electrica a cumpărat echipamente IT în baza unor contracte de subcontractare, încheiate de furnizor la preţuri mult mai mici decât cele stabilite iniţial în contractul încheiat cu Electrica, ceea ce a condus la efectuarea de plăţi nejustificate în valoare de 793.000 de lei.  

În replică, Electrica a precizat că echipamente de măsură cumpărate de companie sunt amplasate la punctele de consum, adică la reţelele operatorilor de distribuţie din cadrul grupului Electrica, deci ele există.   

„Pentru punctele de măsurare (contoare) aflate la filialele de distribuţie există liste de inventariere cu tip contor, serie, locaţie. Precizăm că Societatea Electrica a respectat în totalitate prevederile Ordinului 2861/2009 legate de procesul de inventariere a elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, fapt consemnat şi în situaţiile financiare individuale auditate“, arată Electrica, într-o precizare transmisă News.ro.  

Lucrul peste program, plătit nejustificat La Romgaz, Curtea de Coturi a descoperit plăţi nejustificate de 11,2 milioane de lei, din care 9,15 milioane de lei (2 milioane euro) către persoanele cu funcţii de conducere au reprezentat „spor pentru lucru sistematic peste programul normal de lucru, fără ca acest timp să fie demonstrat prin documentele justificative“.  

Alte plăţi nejustificate, în sumă de 1,05 milioane de lei, au fost făcute prin acceptarea la plată a unor situaţii de lucrări pentru investiţii, în care au fost cuprinse, în mod incorect, la articolele de deviz „utilaj“ şi „transport“, cote de cheltuieli directe aferente angajatorului, reprezentând contribuţii de asigurări sociale, asigurări de sănătate, şomaj, fond garantare salarii, fond risc şi accidente, fond persoane cu handicap şi fond concedii şi indemnizaţii.  

Romgaz a mai făcut cheltuieli nejustificate de 353.000 de lei prin acceptarea la plată a contravalorii biletelor de avion, inclusă în costul total al biletelor de odihnă şi tratament decontate salariaţilor. Alte 622.000 de lei au fost plătite nejustificat prin contractarea şi acceptarea la plată a unor servicii de consultanţă şi asistenţă juridică, în condiţiile în care entitatea avea în structura organizatorică un serviciu juridic format, în medie, din nouă jurişti, arată raportul Curţii de Conturi. Statul român deţine o participaţie de 70% la Romgaz.  

Cheltuieli nelegale la Tarom  Transportatorul aerian Tarom, controlat de stat prin Ministerul Transporturilor, a efectuat cheltuieli nelegale de 1,98 milioane lei, în neconcordanţă cu acordurile salariale, ca urmare a stabilirii eronate a drepturilor salariale ale personalului, prin indexarea acestora cu rata anuală a inflaţiei, pentru perioada ianuarie-septembrie 2015, arată raportul publicat de Curtea de Conturi.  

De asemenea, referitor la calitatea gestiunii economico-financiare şi la modul de administrare a societăţii, Curtea de Conturi a mai constatat că membrii Consiliului de Administraţie au fost revocaţi din funcţie fără justă cauză, situaţie în care, prin Decizia civilă, irevocabilă şi definitivă, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, instanţa a decis plata sumei de 2,14 milioane de lei, reprezentând despăgubiri civile, care a condus la majorarea pierderilor Tarom în exerciţiul financiar 2015. Mai mult, reprezentanţii statului, numiţi în Adunarea Generală a Acţionarilor Tarom, nu au aprobat Planul de administrare revizuit al Consiliului de Administraţie. Curtea de Conturi mai arată că politica şi criteriile de remunerare a administratorilor şi directorilor Tarom nu au fost făcute publice pe pagina de internet a societăţii. În plus, activitatea administratorilor şi a directorilor executivi nu a fost evaluată anual de către autorităţile contractante.  

Cheltuieli umflate pentru drumuri  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a majorat nejustificat bugetul proiectului de reconstrucţie a drumurilor afectate de inundaţii, finanţat dintr-un împrumut al Băncii Europene de Investiţii (BEI), cu suma de 199,15 milioane de lei (44,26 milioane de euro) faţă de valoarea aprobată a acestuia, arată raportul pe anul 2015 al Curţii de Conturi. „Principalele aspecte constatate cu privire la utilizarea fondurilor provenite din împrumutul BEI – 23.371 (BEI II) aprobat prin Legea nr. 218/2006 (…) se referă la faptul că bugetul proiectului de reconstrucţie a drumurilor afectate de inundaţii, finanţat din împrumutul BEI II, a fost majorat nejustificat cu suma de 199,15 milioane lei (echivalent a 44,26 milioane euro) faţă de valoarea aprobată a acestuia prin contractul de finanţare“, arată raportul Curţii de Conturi.  

Mentenanţă pentru imobile nefolosite Loteria Română a efectuat în 2015 cheltuieli în valoare totală de 28,8 milioane de lei, ca urmare a existenţei unui număr de 58 de spaţii şi a unui număr de cinci terenuri, neutilizate de către societate, pentru care s-au efectuat cheltuieli de întreţinere în valoare totală de 243.000 de lei, mai arată raportul Curţii de Conturi.

9. Salarii, pensii, amenzi, impozite şi burse studenţeşti: Ce schimbări aduce 1 februarie în buzunarele românilor

De la 1 februarie intră în vigoare o serie de măsuri economico-fiscale care vin în sprijinul românilor cu venituri mici şi medii, dar îi afectează pe cei care obţin salarii cu mult peste medie.

Noul Guvern a început anul 2017 în forţă şi a adoptat încă din a doua şedinţă trei acte normative ce aduc schimbări importante în buzunarele românilor pe parcursul acestui an, cele mai multe intrând în vigoare de la 1 februarie.  

„Adevărul“ vă prezintă principalele schimbări care vor interveni odată cu intrarea în vigoare a unor măsuri anunţate pentru data de 1 februarie 2017.  

** Salariul minim urcă la 1.450 de lei. Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care salariul minim brut se majorează cu 200 de lei (16%), de la 1.250 de lei la 1.450 de lei, începând cu 1 februarie. De această majorare urmând să beneficieze aproximativ 2,1 milioane de angajaţi, dintre care peste 30.000 lucrează în sectorul bugetar. Salariul primit „în mână“ după această majorare va fi cu aproximativ 150 de lei mai mare. Salariul lunar net al unui angajat care nu are persoane în întreţinere va fi de 1.065 de lei, faţă de 925 de lei, cât a fost din mai 2016, când salariul minim brut a crescut la 1.250 de lei. Guvernul susţine că măsura va determina o creştere economică cu 0,2 puncte procentuale, va stimula ocuparea, va creşte nivelul de trai şi va reduce decalajele sociale. Pe de altă parte, analiştii economici consideră că efectele cele mai nocive ar putea fi extinderea plăţii „la negru“ în anumite categorii de afaceri şi stimularea economiei gri, parţial fiscalizate. Decizia va aduce mai mulţi bani la bugetul statului, însă îi va afecta bugetele angajatorilor, aceştia urmând să majoreze salariile celor remuneraţi cu nivelul minim, dar şi a celor cu salarii apropiate de acest nivel, pentru a evita tensiunile din cadrul firmelor. Potrivit premierului Sorin Grindeanu, măsura va aduce la buget venituri suplimentare de aproximativ un miliard de lei, sumă care ar acoperi 70% din costurile generate de creşterea punctului de pensie. Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel prevăzut constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 de lei la 2.000 de lei.  

** Cresc amenzile rutiere. Odată cu majorarea salariului minim pe economie creşte şi cuantumul amenzilor de circulaţie. Potrivit Codului Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate, iar un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie. Astfel, de la 1 februarie 2017, punctul de amendă va creşte de la 125 de lei la 145 de lei. Amenzile de circulaţie vor fi majorate începând cu 1 februarie, cuantumul acestora fiind stabilit de la 290 de lei până la un nivel maxim de 2.900 de lei, în funcţie de gravitatea contravenţiilor comise.  

** Salarii majorate în administraţia locală. Guvernul a mai decis să majoreze, de la 1 februarie, cu 20% salariile şi sporurile încasate de personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale.   

** Mai mulţi bani pentru artişti. Tot de la 1 februarie, salariile şi sporurile încasate de actori şi alte categorii de artişti – personalul de execuţie din cadrul instituţiilor publice de spectacole sau concerte – vor fi majorate cu 50% faţă de nivelul acordat în prima lună a acestui an.  

** Facilităţi pentru studenţi. Guvernul a decis să majoreze bursele pentru studenţi de la 83 de lei la 201 lei pe lună şi, totodată, să le ofere acestora transport gratuit pe calea ferată. În România, sunt aproximativ 500.000 de studenţi, însă facilităţile se acordă doar celor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă. Costul acestei măsuri va fi acoprit din sume încasate suplimentar de la români cu salarii mari, în urma modificării Codului Fiscal.   

Codul Fiscal, modificat din nou  

Tot vineri, Guvernul Grindeanu a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care aduce modificări Codului Fiscal, necesare pentru a putea creşte veniturile încasate la buget în vederea acoperirii costurilor generate de majorările de salarii, pensii şi burse prezentate mai sus. Guvernul precizează că setul de măsuri de modificare a Codului Fiscal vizează „susţinerea mediului de afaceri, prin încurajarea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor, precum şi prin stimularea activităţii de inovare, cercetare şi dezvoltare“, dar şi faptul că „se urmăreşte eliminarea inechităţilor privind plata contribuţiilor în procente egale, pentru toţi salariaţii“. Iată care sunt principalele modificări aduse Codului Fiscal.   

** Contribuţii mai mari plătite de cei cu salarii mari. Contribuţia de asigurări de sănătate (CASS) şi cea de asigurări sociale (CAS) se va face, după modificarea Codului Fiscal, în funcţie de veniturile fiecărei persoane, mai exact, pentru tot venitul realizat. Guvernul a decis să elimine plafonarea CAS şi a CASS la nivelul echivalentului a cinci salarii medii brute (13.405 lei, respectiv cinci salarii a câte 2.681 de lei). De exemplu, un angajat cu un salariu brut lunar de 20.000 de lei plătea CAS (10,5%) şi CASS (5,5%) pentru un nivel brut de 13.405 lei (cinci salarii medii brute), nu şi pe diferenţa de până la 20.000 de lei. Acum, contribuţiile sociale şi cele de sănătate se vor achita pentru toată suma încasată. Afectaţi de măsură vor fi, aşadar, cei cu salarii de peste 13.405 lei. Potrivit premierului Grindeanu, este vorba de aproximativ 36.000 de români, pe care acesta i-a numit „beneficiari“.

Eliminarea plafonării CASS va aduce la buget 500 de milioane de lei, iar a CAS – 1,4 miliarde de lei, bani ce urmează să fie folosiţi pentru creşterea salariilor actorilor, a pensiei minime, pentru transport gratuit acordat studenţilor şi pentru dublarea burselor acestora. Totuşi, angajaţii cu salarii mari au beneficiat de plata CASS la nivelul plafonat de cinci salarii medii brute numai de la 1 ianuarie 2017, adică pentru o lună.    

** Fără CASS pentru venituri din investiţii. De asemenea, se introduce excepţia potrivit căreia, persoanele care realizează venituri din  investiţii şi/sau din alte surse nu datorează contribuţie de asigurări sociale de sănătate pentru aceste venituri dacă, în cursul anului fiscal realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din pensii, venituri din activităţi independente, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din asocierea cu o persoană juridică sau venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură. Aşadar, românii care încasează salarii sau pensii, dar obţin şi venituri din dividende sau dobânzi nu mai datorează pentru acestea plata CASS. De la 1 ianuarie 2017, conform Codului fiscal, scutirea era eliminată, ceea ce însemna că salariaţii, pensionarii, PFA urmau să achite CASS pentru dividende, dobânzi şi drepturi de autor.  

** Impozit redus pentru microîntreprinderi. Tot de la 1 februarie, impozitul pe venit aplicat microîntreprinderilor cu un singur salariat va fi redus de la 2% la 1%, concomitent cu ridicarea plafonului de venituri până la care o firmă poate fi încadrată în definiţia microîntreprinderii, de la 100.000 de euro la 500.000 de euro. Totuşi, cota de impunere de 3% rămâne neschimbată pentru microîntreprinderile fără niciun salariat.Anterior, cota era cuprinsă între 1% şi 3%, în funcţie de numărul de salariaţi: un procent din venituri pentru microîntreprinderile cu cel puţin doi salariaţi, 2% pentru cele cu un singur salariat şi 3% pentru cele care nu au niciun angajat.  

** Formularul 088, eliminat. De la 1 februarie, Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală (ANAF) va elimina formularul 088. Prin Declaraţia 088, introdusă în februarie 2015 şi simplificată în vara lui 2016, un contribuabil este evaluat de către funcţionarii Fiscului din punct de vedere al capacităţii de a desfăşura activităţi economice în sfera TVA.  

Netaxarea pensiilor nu aduce niciun leu în plus pentru două treimi din pensionari   Tot de la 1 februarie intră în vigoare măsura prin care se elimină plata contribuţiilor sociale de sănătate (CASS) pentru toate pensiile şi impozitul pe venit de 16% pentru cele sub 2.000 de lei, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat această lege la 12 ianuarie. Numai că aproape două treimi din pensionari, adică aproximativ 3,1 milioane de persoane, nu vor încasa niciun leu în plus la pensie în urma acestor modificări.  

Camera Deputaţilor a adoptat la începutul lunii ianuarie, în sesiune extraordinară, proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei, impozitul urmând să fie plătit doar pentru diferenţele ce depăşesc plafonul de 2.000 de lei.   

Potrivit datelor Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în luna ianuarie 2017 erau înregistrate 1,28 milioane de persoane cu venituri din pensii în cuantum mai mic de 2.000 de lei, care plătesc impozit. Numai că impozit plătesc doar cei care încasează o pensie de peste 1.050 de lei. Astfel, cele 1,28 milioane de persoane încasează o pensie cuprinsă între 1.050 de lei şi 2.000 de lei.   

În prezent, contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS) de 5,5% este datorată pentru partea din pensie care depăşeşte valoarea punctului de pensie, de 917,7 lei, în acest an, iar impozitul pe venit de 16% pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei.  

Numai că aproximativ 3,1 milioane de pensionari din totalul de 5,1 milioane au pensii de cel mult 930 de lei, conform celor mai recente statistici publicate de Ministerul Muncii, citate de Profit.ro, ceea ce înseamnă că nu vor resimţi niciun impact al eliminării CASS şi a impozitului pe venit. Mai exact, peste 3 milioane de pensionari, din cei 5,1 milioane, nu vor încasa nici măcar un leu în plus la pensie în urma eliminării plăţii CASS şi a impozitului pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei.   

Pensionarii vor primi în plus de la câţiva lei până la 201 lei dacă au pensii de 2.000 de lei brut, caz în care nu vor mai datora CASS de 59 lei şi impozitul de 142 de lei, potrivit calculelor Profit.ro. Pentru o pensie de 1.500 lei brut, creşterea va fi de 98 de lei (32 de lei CASS, 66 de lei impozit pe venit).

Evz.ro

10. PRIMA DEMISIE. Protestele zdruncină Guvernul Grindeanu din temelii. Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu: NU POT ACCEPTA IMPOSTURA SAU MINCIUNA!

Florin Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, şi-a dat demisia, precizând într-un comunicat pe Facebook motivele care stau în spatele acestui gest. „Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a precizat Jianu.

Prima demisie importantă din Guvernul Grindeanu. Florin Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri a decis să plece din executiv.

Jianu şi-a justificat demisia printr-un mesaj amplu pe Facebook:

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un las şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinţă şi îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat şi nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal şi de nedrept.

Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtăşesc şi pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare şi care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD şi in a căror bună credinţă şi putere de luptă, îmi pun în continuare speranţa de a restaura ce poate şi trebuie a fi restaurat: Competenţa şi cinstea!!!

Mă gândesc la viitorul ţării mele, ţării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!

Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei ţări cu un potenţial uriaş de inovare şi la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ŞI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi tineţi drumul drept!

În ceea ce priveşte activitatea mea din această lună, ea este una consistentă, am reuşit să trec mai multe acte normative de susţinere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation,

Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulţi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat şi nu în ultimul rând am reuşit o premieră pentru România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!

P.S. 1. Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incita, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat.

Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi vă rog să respectaţi această dorinţă. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară.

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara ,eroarea’ şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”.

Cine este Florin Jianu, ministrul care a si-a dat demisia

Născut la 30 octombrie 1976 în Slatina (judeţul Olt), Florin Jianu a făcut parte din Guvernul Ponta, ocupând poziţia de ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada martie-decembrie 2014.

Jianu a absolvit Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din oraşul natal, iar în 1999 a terminat Facultatea de Matematică la Universitatea Bucureşti.

Între anii 1999 şi 2001 a urmat un master în managementul resurselor umane, la Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

După terminarea facultăţii, el a lucrat în cadrul Preşedinţiei României pe poziţia de coordonator programe teritoriu.

Din anul 2012 până în martie 2014, când a devenit ministru, Jianu a fost preşedinte al European Union of Young Entrepreneurs – JEUNE, Bruxelles.

În perioada 2011 – martie 2014, el a fost acţionar al companiei adVice innovation, care furnizează servicii de consultanţă în management, iar încă din 2010 fusese membru în Comitetul Economic şi Social.

Din aprilie 2016 este preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ales pentru un mandat de patru ani.

Libertatea.ro

11. Ministrul Florin Jianu a demisionat din Guvernul Grindeanu: ”Românii nu merită ce li se întâmpla acum”

Florin Jianu își anunță demisia de la șefia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, aceasta fiind prima demisie din Guvernul Grindeanu. Acesta a scris pe pagina sa de facebook o explicație emoționantă pentru gestul său, precizând: „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”. 

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să ma uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtăsește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a scris acesta.

”Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu îl impartasesc și pe care îl vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întamplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror buna credință și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!! Mă gandesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostura și minciună. România nu merita ce i se întâmpla acum, românii nu merită ce li se întâmpla acum! Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei țări cu un potențial urial de inovare și la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE și STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!”, a mai punctat ministrul.

Florin Jianu a precizat că se gândește la viitorul oamenilor care l-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduși de el, oameni onești, sinceri și  dornici de schimbare, încurajându-i să fie puternici și să țină drumul drept.

A decis să demisioneze din seara celebrei ședinte de guvern

„În ceea ce privește activitatea mea din această luna, ea este una consistentă, am reușit să trec mai multe acte normative de susținere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creșteri semnificative pentru finanțarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat și nu în ultimul rând am reușit o premieră pt Romania post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate și sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare. Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”, mai scrie acesta în postare. 

În final, Jianu a scris că a pregătit acest mesaj încă din seara celebrei ședinte de guvern, însă a amânat decizia, sperând că măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual, dar și pe cei care au acționat, să aiba onoarea de a își repara ,eroarea’ . ”Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, a mai precizat ministrul.

Romaniatv.ro

12. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, şi-a dat demisia: E un război pe care nu îl împărtăşesc

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, şi-a anunţat demisia pe Facerbook în această dimineaţă. Florin Jianu, care se declară tehnocrat, spune că nu vrea să participe la acest „război” declanşat după modificarea Codurilor penale.

Ministrul Florin Jianu a scris pe Facebook că şi-a pregătit demisia încă din seara şedinţei de guvern în care au fost modificate Codurile penale, dar a sperat că guvernul va reveni asupra deciziei.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept.

Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!

In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.

Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat.

Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si va rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util”, a scris Florin Jianu pe Facebook.

Florin Jianu, în vârstă de 40 de ani, născut în Slatina, judeţul Olt, nu este membru de partid şi a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), o organizaţie patronală în sectorul IMM-urilor.

Între anii 1999 şi 2001 a urmat un master în managementul resurselor umane, la Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

După terminarea facultăţii, el a lucrat în cadrul Preşedinţiei României pe poziţia de coordonator programe teritoriu.

Din anul 2012 până în martie 2014, când a devenit ministru, Jianu a fost preşedinte al European Union of Young Entrepreneurs – JEUNE, Bruxelles.

În perioada 2011 – martie 2014, el a fost acţionar al companiei adVice innovation, care furnizează servicii de consultanţă în management, iar încă din 2010 fusese membru în Comitetul Economic şi Social.

Tot până la momentul când a preluat portofoliul IMM-urilor şi turismului, Jianu a condus Patronatul Tinerilor Intreprinzători din România (PTIR) din poziţia de preşedinte, dar şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) din funcţia de vicepreşedinte, preluând mandatele în anul 2008.

Din 2003 până în martie 2014 a fost totodată acţionar al adVice Group Media.

Între 2002 şi februarie 2014, Florin Jianu a fost preşedinte/ manager de proiect al ONG-ului Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.

Din aprilie 2016 este preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ales pentru un mandat de patru ani.

În decembrie 2014, când a predat mandatul de ministru, Jianu deţinea două case – una în Slatina, cu o suprafaţă de 135 metri pătraţi, cumpărată în anul 1997, iar cealaltă în Bucureşti, Sectorul 2, cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, pe care a achiziţionat-o în 2011, potrivit declaraţiei de avere.

Totodată, el avea trei apartamente, dintre care unul în oraşul natal, iar celelalte două în Capitală, toate achiziţionate cu mult înainte să devină ministru.

Jianu nu a declarat alte bunuri sau conturi/depozite în bănci, însă figura cu un împrumut acordat asociaţiei Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, cu un sold de peste 622.000 lei. Ca preşedinte al patronatului, el avusese un câştig anual de circa 42.000 de lei.

Euractiv.ro

13. Ministrul Florin Jianu demisionează: Pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui

Ministrul pentru mediul de afaceri și-a anunțat, joi dimineața, demisia din Guvernul Grindeanu.

”Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a scris Florin Jianu pe Facebook, adăugând că nu vrea ca decizia lui să fie folosită politic de o parte sau alta.

”E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credință și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!! Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostura și minciuna.

România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”, mai scrie Jianu.

Acesta reamintește care sunt cuvintele ”magice” pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ȘI STABILITATE: ”Acestea trebuie restabilite urgent!!!”.

Enumerând ce a reușit într-o lună din funcția de ministru, Florin Jianu spune că se oprește din activitatea guvernamentală pentru că așa îi dicteaza conștiința, ”iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!”.

Declarându-se un tehnocrat, Jianu mărturisește că a pregătit acest mesaj încă din seara celebrei ședințe de guvern (cea de marți seara, când s-a adoptat OUG privind modificarea Codului penal – n.r.).

”Am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara ,eroarea’ și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, își încheie Florin Jianu postarea.

Businesscover.ro

14. Florin Jianu, primul ministru care părăsește guvernul după scandalul cu grațierea și abuzul în serviciu

După secretarul de stat Daniel Șandru și fostul parlamentar Aurelia Cristea, Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în guvernul Grindeanu, părăsește executivul după scandalul creat de actele normative despre grațiere și dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu.

Florin Jianu a anunțat în această dimineață că și-a dat demisia din guvern și că a scris-o încă din noaptea de pomină în care executivul a aprobat fără să anunțe legea privind grațierea și ordonanța privind abuzul în serviciu.

Acesta lasă în urmă câteva inițiative extrem de utile pentru mediul de afaceri și startup-uri, precum Startup Nation, impozit zero pentru CDI sau Programul de Internaționalizare a IMM-urilor.

Ce a transmis Florin Jianu

Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiință curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credința și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că muncă ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept.

Cei care mă cunosc știu că nu pot acceptă impostura sau minciuna!

Nu vreau că decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezența guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credința și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!!

Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostură și minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!

Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei țări cu un potențial uriaș de inovare și la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ȘI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipă de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduși de mine, oameni onești, sinceri și atât de dornici de schimbare. Fiți puternici și țineți drumul drept!

În ceea ce privește activitatea mea din această luna, ea este una consistență, am reușit să trec mai multe acte normative de susținere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation, Programul de Internaționalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creșteri semnificative pentru finanțarea antreprenorilor (aproximativ 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulți bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat și nu în ultimul rând am reușit o premieră pt România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate și sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiință, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!

P.S. 1. Îi rog pe cei tentați să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incită, să se abțină. Sunt și rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM și la antreprenoriat.

Nu voi ieși în mass-media pentru declarații și va rog să respectați această dorință. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăși, liniștiți, în această țara.

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seară celebrei ședințe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara „eroarea” și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util.

Economica.net

15. Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu demisionează, după adoptarea ordonanţei de modificare a Codului Penal

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anunţat joi dimineaţă pe Facebook că demisionează din Guvern. „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!”, scrie ministrul.

Iată textul integral al postării:

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept.

Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!

In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.

Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat.

Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si va rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util.”

Bitpress.ro

16. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a demisionat din Guvern!

Primul ministru din Guvernul Dragnea via Grindeanu şi-a anunţat demisia. Nu în urma presiunii străzii ci, mai degrabă, din cauza faptului că nu poare a fi de acord cu modul de acţiune al propriului guvern şi nu vrea să gireze decizii de care, peste ani, ar putrea să-I fie ruşine. Iată ce scrie acesta, pe contul de Facebook!

,,Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept.

Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!

In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un

Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.

Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat.

Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si va rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util.”

Ziarmm.ro

17. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a demisionat din Guvern

Florin Nicolae Jianu, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si-a dat demisia din Guvern, conform antena3.ro.

Anuntul a fost facut pe pagina sa de Facebook.

”Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept. Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!

In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.

Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat.

Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si va rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util”, scrie Florin Jianu pe Facebook.

Cunoastelumea.ro

18. Guvernul Grindeanu se prăbușește: Ministrul Mediului Florin Jianu a demisionat: „Nu pot accepta impostura sau minciuna!“

În dimineața zilei de ieri aticipam, într-un articol, că miercuri seara este posibil ca în Piața Victoriei să se adune 100.000 de protestatari și că, dacă se petrece acest lucru, e posibil ca guvernul Grindeanu să cadă.

Iată că aseară s-au adunat 150.000 de oameni doar în București, iar o primă consecință a acestui fapt este că deja unul dintre miniștri PSD a făcut un gest de onoare și a demisionat din guvern.

Înainte de a vă invita să citiți mesajul integral postat pe Facebook de Florin Jianu, îmi permit să mai fac o profeție: Dragnea o să-și piardă scaunul de președinte al PSD. Întâlnirea de astăzi a șefilor PSD din toată țara va duce la încheierea carierei politice a lui Liviu Dragnea…

Adrian Albu

Redăm integral mesajul postat de Florin Jianu pe Facebook:

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinţă şi îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat şi nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal şi de nedrept.   Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtăşesc şi pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare şi care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD şi în a căror bună credinţă şi putere de luptă îmi pun în continuare speranţa de a restaura ce poate şi trebuie a fi restaurat: Competenţa şi cinstea!!!

Mă gândesc la viitorul ţării mele, al ţării noastre, al tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!  

Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei ţări cu un potenţial uriaş de inovare şi la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ŞI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!

În ceea ce priveşte activitatea mea din această lună, ea este una consistentă, am reuşit să trec mai multe acte normative de susţinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aproximativ 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulţi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat şi, nu în ultimul rând, am reuşit o premieră pentru România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!

P.S. 1. Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incita, să se abţină. Sunt şi răman tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat.

Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi vă rog să respectaţi această dorinţă. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară.

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi va determina pe cei care au greşit conceptual, dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara «eroarea» şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util“.

Clujmanifest.ro

19. Florin Jianu demisionează din Guvernul Grindeanu

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Florin Jianu a anunţat joi dimineaţă pe Facebook că demisionează din Guvern.

Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept. Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!

In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.

Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat. Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si va rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util.

M.click.ro

20. Ministrul Florin Jianu demisionează, după 28 de zile de mandat: „Aşa îmi dictează conştiinţa”

În această dimineață (2 februarie), puțin înainte de ora 8.00, ministrul pentru mediul de afaceri Florin Jianu a anunţat pe Facebook că demisionează din Guvern. ”Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!”, scrie ministrul.

A fost ministru doar 28 de zile, iar în această dimineață a anunțat că va demisiona. Ministrul pentru mediul de afaceri Florin Jianu a scris pe Facebook, în această dimineață (2 februarie) că nu mai vrea să facă parte din Cabinetul Grindeanu.

”Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tată a fost un laș şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!
Am muncit cu credinţă şi îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat şi nu mi-a trecut prin gând că muncă ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal şi de nedrept. Cei care mă cunosc ştiu că nu pot acceptă impostură sau minciună!

Nu vreau că decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtăşesc şi pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenţa guvernare şi care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD şi în a căror bună credinţă şi putere de luptă, îmi pun în continuare speranţa de a restaura ce poate şi trebuie a fi restaurat: competenţa şi cinstea!!!  Mă gândesc la viitorul ţării mele, ţării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!  Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei ţări cu un potenţial uriaş de inovare şi la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ŞI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!  Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!

În ceea ce priveşte activitatea mea din această lună, ea este una consistentă, am reuşit să trec mai multe acte normative de susţinere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulţi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat şi nu în ultimul rând am reuşit o premieră pt România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!

P.S. 1. Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incită, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat.  Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi vă rog să respectaţi această dorinţă. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară. 

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara ,eroarea’ şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util.”, a scris Florin Jianu, primul ministru din Cabinetul Grindeanu care pleacă, după doar 28 de zile de mandat.

9am.ro

21. Ministrul Florin Jianu a demisionat

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anuntat joi dimineata pe Facebook ca demisioneaza din Guvern. „Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!”, scrie ministrul. 

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept.

Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!

Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!

In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.

Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat.

Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si va rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util.”, scrie ministrul demisionar al Mediului de Afaceri pe o retea de socializare, argumentandu-si decizia de a parasi Cabinetul Grindeanu.

Start-up.ro

22. Ministrul Florin Jianu și-a dat demisia: “O să-i spun copilului că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește?”

Florin Jianu, ministrul pentru antreprenoriat și IMM-uri, creatorul programului Romania Start-Up Nation, și-a anunțat demisia din guvernul Grindeanu ca urmare a acțiunilor colegilor săi, care au trecut prin ordonanță de urgență modificările la Codul Penal.

Florin Jianu a fost numit în ianuarie ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat. A lansat foarte rapid prin ordonanță de urgență programul Romania Start-Up Nation. Misiunea sa se încheie foarte rapid, după un mesaj postat pe Facebook pe care-l redăm mai jos.

„ Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiință curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept.

Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau că decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credință și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!!

Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostură și minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!

Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei țări cu un potențial uriaș de inovare și la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ȘI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduși de mine, oameni onești, sinceri și atât de dornici de schimbare. Fiți puternici și țineți drumul drept!

În ceea ce privește activitatea mea din această luna, ea este una consistentă, am reușit să trec mai multe acte normative de susținere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation, Programul de Internaționalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creșteri semnificative pentru finanțarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulți bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat și nu în ultimul rând am reușit o premieră pt România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate și sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!

P.S. 1. Îi rog pe cei tentați să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incita, să se abțină. Sunt și rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM și la antreprenoriat.

Nu voi ieși în mass-media pentru declarații și va rog să respectați această dorință. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăși, liniștiți, în această țara.

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei ședințe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara ,eroarea’ și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util“.

Wall-street.ro

23. Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, demisioneaza: Asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anuntat, pe Facebook, ca demisioneaza din Guvern. „Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!”, scrie ministrul, adaugand: „Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!”.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, isi incepe ministrul postarea, scrie News.ro.

El precizeaza ca decizia za a fost luata inca din seara sedintei de guvern in care a fost aprobata OUG de modificare a codurilor penale, dar ca a amanat anuntul sperand ca cei care au gresit isi vor repara eroarea.

„Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara eroarea si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util „, spune Jianu, precizand ca si in Guvern, si in PSD sunt oameni pe care ii apreciaza si in a caror buna credinta crede.

El afirma ca se gandeste la viitorul tarii, care „trebuie scris cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna”.

„Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!”, considera ministrul demisionar.

Gandindu-se la viitorul antreprenorial al acestei tari „cu un potential urias de inovare”, Jianu a preciaza ca predictibilitatea si stabilitatea trebuie restabilite urgent.

Celor cu care a lucrat la minister, „oameni onesti” si dornici de schimbare, Florin Jianu le transmite: „Fiti puternici si tineti drumul drept!”.

Jianu isi trece in revista si activitatea in Cabinet: acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si ceea ce el numeste „o premiera pentru Romania post-decembrista”: un Minister al Antreprenoriatului!

„Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare”, precizeaza fostul ministru.

El ii roaga pe cei tentati sa ii foloseasca gestul in scop politic sau propagandistic sau de alta natura care incita sa se abtina.

„Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat”, conchide Florin Jianu, precizand ca nu va face declaratii in presa.

Demisia sa intervine la o luna de la preluarea mandatului si la o zi dupa ce alti colaboratori ai Cabinetului si-au anuntat demisiile in semn de protest fata de adoptarea OUG de modificare a codurilor penale. Coordonatorul Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului, secretarul de stat Daniel Sandru, si-a dat demisia din functie alaturi de consilierii sai, acuzandu-l pe premierul Sorin Grindeanu ca prin adoptarea Ordonantei de guvern privind modificarea Codurilor Penale a transformat serviciul public intr-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natura penala. Alaturi de Daniel Sandru au mai demisionat si directorul de cabinet, Cosmin Popa, precum si consilierii Catalina Gabriela Bulborea si Ruxandra Ivan.

De asemenea, tinerii specialisti din domeniul IT cooptati de Guvernul Ciolos intr-un program aflat inca in derulare, prin care primesc burse pentru a gasi solutii de debirocratizare a administratiei publice, au anuntat miercuri ca isi incheie colaborarea cu Executivul condus de Sorin Grindeanu, precizand ca refuza sa isi continue activitatea sub coordonarea actualului Guvern din cauza ordonantei aprobate marti seara care aduce modificari la Codul penal.

News.ro

24. Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu demisionează: Am sperat ca cei care au greşit să îşi repare eroarea; poate acest exemplu le va fi util. România nu merită ce i se întâmplă acum

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anunţat joi dimineaţă pe Facebook că demisionează din Guvern. „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!”, scrie ministrul, adăugând: „România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit in ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, îşi începe ministrul postarea.

El precizează că decizia za a fost luată încă din seara şedinţei de guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, dar că a amânat anunţul sperând că cei care au greşit îşi vor repara eroarea.

„Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea strâzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara eroarea şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util „, spune Jianu, precizând că şi în Guvern, şi în PSD sunt oameni pe care îi apreciază şi în a căror bună credinţă crede.

El afirmă că se gândeşte la viitorul ţării, care „trebuie scris cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună”.

„România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”, consideră ministrul demisionar.

Gândindu-se la viitorul antreprenorial al acestei ţări „cu un potenţial uriaş de inovare”, Jianu a preciază că predictibilitatea şi stabilitatea trebuie restabilite urgent.

Celor cu care a lucrat la minister, „oameni oneşti” şi dornici de schimbare, Florin Jianu le transmite: „Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!”.

Jianu îşi trece în revistă şi activitatea în Cabinet: acte normative de susţinere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), un buget solid pentru 2017 cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata să fie implementat şi ceea ce el numeşte „o premieră pentru România post-decembristă”: un Minister al Antreprenoriatului!

„Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare”, precizează fostul ministru.

El îi roagă pe cei tentaţi să îi folosească gestul  în scop politic sau propagandistic sau de altă natură care incită să se abţină.

„Sunt şi râmân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat”, conchide Florin Jianu, precizând că nu va face declaraţii în presă.

Demisia sa intervine la o lună de la preluarea mandatului şi la o zi după ce alţi colaboratori ai Cabinetului şi-au anunţat demisiile în semn de protest faţă de adoptarea OUG de modificare a codurilor penale. Coordonatorul Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului, secretarul de stat Daniel Şandru, şi-a dat, miercuri, demisia din funcţie alături de consilierii săi, acuzându-l pe premierul Sorin Grindeanu că prin adoptarea Ordonanţei de guvern privind modificarea Codurilor Penale a transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală. Alături de Daniel Şandru au mai demisionat şi directorul de cabinet, Cosmin Popa, precum şi consilierii Cătălina Gabriela Bulborea şi Ruxandra Ivan.

De asemenea, tinerii specialişti din domeniul IT cooptaţi de Guvernul Cioloş într-un program aflat încă în derulare, prin care primesc burse pentru a găsi soluţii de debirocratizare a administraţiei publice, au anunţat miercuri că îşi încheie colaborarea cu Executivul condus de Sorin Grindeanu, precizând că refuză să îşi continue activitatea sub coordonarea actualului Guvern din cauza ordonanţei aprobate marţi seară care aduce modificări la Codul penal.

Print Friendly, PDF & Email