Florin Jianu, Presedintele CNIPMMR, numit Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat

PIMM PH il felicita pe dl Florin Nicolae Jianu pentru numirea in functia de MINISTRU PENTRU MEDIUL DE AFACERI, COMERT SI ANTREPRENORIAT!

Dl. Florin Nicolae Jianu este unul dintre antreprenorii de succes ai României – lansând prima afacere în urmă cu 12 ani. Susţinător al mediului de afaceri naţional şi european, vine cu o viziune care are la bază inovaţia şi încurajarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. A ocupat funcția de preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, iar la nivel european a ocupat poziţia de preşedinte al Young Entrepreneurs of the European Union (JEUNE).
În 2014, timp de 10 luni activitatea sa a vizat mediul guvernamental, fiind numit ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, implicându-se direct în nouă lege dedicată IMM-urilor, strategia pentru mediul de afaceri 2014-2020, programul cu privire la integrarea tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii şi dezvoltarea activităţii IMM-urilor, plasarea României ca hub Sud-Est european, Legea crowdfunding, Legea business angel, Legea dedicată incubatoarelor de afaceri şi Instituţia mediatorului de credite.
Florin Jianu s-a născut la Slatina, judeţul Olt, la 30 decembrie 1976. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti – Departamentul de Matematici Aplicate (secţia engleză) şi a urmat studiile de masterat din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În prezent ocupă funcția de președinte al CNIPMMR, în urma alegerilor din cadrul Convenției Naționale din aprilie 2016.

04.01.2017 este numit Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Print Friendly, PDF & Email