COMUNICAT DE PRESA – Lansarea primei editii a evenimentului “Invest in Romania”

COMUNICAT DE PRESA – 30.09.2016       Logo Email

Astăzi, 30 septembrie a.c., în cadrul Pavilionului Expozițional Constanța a avut loc lansarea primei ediții a evenimentului “Invest in Romania”. Evenimentul este dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii, la nivel regional, precum şi stimulării exporturilor româneşti. “Invest in Romania”, ediţia I este organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.Imagini inline 8

La eveniment au participat în calitate de invitaţi speciali:

 • Florin Jianu – Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)
 • Costin Borc – Viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri
 • Țuțuianu Marius-Horia – Presedintele Consiliului Judetean Constanta
 • Decebal Făgădău – Primar Constanța
 • Sorin Vasilescu – Șef serviciu în cadrul Ministerului Economiei,Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri
 • Osman Koray Ertas – S. Ambasadorul Turciei la Bucureşti
 • Mihai Tararache – Camera Deputaților
 • Paul Ichim- Vicepreședinte Eximbank
 • Alexandru Petrescu – Director General Poșta Română

Imagini
       inline 5 După discursurile invitaţilor și prezentarea unor povești de succes din domeniul agriculturii și turismului, evenimentul a continuat cu două workshop-uri desfășurate în paralel, a căror tematică a vizat atragerea de investiții, oportunități de  dezvoltare a operațiunilor de import-export, prezentării oportunităților de țară şi repere ale diplomației economice străine şi româneşti, importanţa dezvoltării parcurilor industriale.

Specificul evenimentului a fost reprezentat de faptul că, pentru prima oară în cadrul unui eveniment dedicat mediului de faceri, în cadrul workshop-urilor, antreprenorii au avut posibilitatea de a interacționa direct cu atașații economici ai României, din Marea Britanie, Mexic, Germania, Austria, Spania, Italia sau Turcia, care au pus la dispoziţia acestora date legate de specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în tările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

Imagini
       inline 6

Evenimentul “Invest in Romania” a continuat cu o serie de întâlniri tematice organizate sub forma unor grupuri de lucru (agricultură, industrie, energie și mediu, parcuri industriale, turism, servicii, comerț), care au vizat consolidarea şi îmbunătăţirea dialogului între mediul de afaceri şi autorităţile centrale şi locale.

Ultima partea a evenimentului “Invest in Romania” a fost dedicată unei vizite de lucru, în cadrul Autorității Portuare Constanța unde au fost vizitate diverse obiective de interes investiţional.

În cadrul evenimentului, dl. Președinte Florin Jianu a precizat: “ Mă simt deosebit de onorat și mândru de acest proiect al mediului de afaceri în colaborare cu reprezentanții administrației publice, eveniment ce are ca obiectiv principal atragerea investițiilor străine și promovarea exporturilor. Acest eveniment se înscrie în seria de initiațive ale CNIPMMR împreună  cu Programul de Guvernare 2016-2020 al Mediului de Afaceri, printre ale cărui obiective se află: obligativitatea ca prin lege, toate delegațiile organizate la nivel guvernamental care vizează misiuni economice, să implice în componența obligatoriu o echipă de oameni de afaceri, înființarea unui departament în cadrul autorităților publice locale de tipul One Stop Shop dedicat investițiilor strategice, debirocratizarea masivă a sistemului, reformarea și modificare Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale și înființarea unui Birou de atragere de investiții și promovarea exportului. Având în vedere numărul mare de participanți de astăzi precum și interesul întreprinzătorilor, programul Invest in Romania va continua și în celelalte regiuni ale țării.

Imagini
       inline 7

Sponsorii evenimentului au fost:

Banca Comercială Română, Alpha Bank, Exim Bank, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Mamaia Style Romania și Litoral Delta Dunării.

Partenerul exclusiv al CNIPMMR în domeniul asigurărilor este Groupama Asigurări S.A.

Parteneri media:

Agerpres, Antena 3, Național TV, IMMRomania, Economistul, Curierul Național, Capital, Bursa, Risco, Top business, Legal Magazin, media ALERT, ecomunicate.ro, Calendar Evenimente și Centruldepresa.ro.

Print Friendly, PDF & Email